In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

Koncert

 

2011 novemberében "úton..." címmel megjelent bemutatkozó lemezünk egy hangulatos, változatos népzenei produkció, melybe bele muzsikáltuk legkedvesebb nótáinkat, dallamainkat, barangolva magyar  Kárpát-medencénk népzenei hagyományai között. Így szólaltatunk muzsikákat a tiszaújlaki Murzsa Gyula nótáiból, emléket állítunk Abaújszina híres muzsikusainak, Potta Gézának és zenekarának. A régi Horthy-katonanóták egyedi és sajátos színfoltja ennek a lemeznek, de Erdély leghíresebb zenész dinasztiáinak (Kodobáknak, Árusoknak) népzenei játékát is  rögzítettük lemezünkön.


2013 tavaszán " örökítés " címmel hajdúsági és hortobágyi muzsikákban bővelkedő koncert programmal újult meg zenekarunk, mely nem csupán egy egyszerű lemez formavilág, hanem egy magyarul és angolul olvasható, néprajzi leírásokat tartalmazó színes kiadvány. "örökítés", mert az érmelléki falvakban a szőlő telepítést szőlő örökítésnek nevezik. Ékes magyar nyelvünk pedig igen beszédes mind azoknak, akik nem csak beszélni, hanem meghallani is akarják rohanó világunk sürgető üzeneteit: magyar embereként Kárpát-medencei szülőföldünkön való megmaradásunk egyetlen záloga, ha átörökítjük tanult tudásunkat az utánunk jövőknek: legyen az néptánc, népdal, borkultúra, vagy a Bakator esetében a magyar népzene üzenetei.

Fogadja tőlünk minden kedves barátunk ezeket a kiadványokat olyan szeretettel, mint amilyen szeretettel mi üzenünk öröklött nótáinkon keresztül!